Tagliatelle Al Funghi (tagliatelle med svamp)

4 Portioner 

Använd den svampen du gillar eller har hemma. 
(Jag tog kantareller som jag hade i frysen)

350 g Tagliatelle 
30 g torkad Karljohansvamp eller annan sort.
200 g Champinjoner (inte konserverade)
200 g Kantareller (inte konserverade)
1 Vitlöksklyfta
1 msk hackad Bladpersilja
2 msk Olivolja 
20 g Smör
0,5 dl Grädde
3 msk riven Parmesan 
Salt och Peppar 

Blötlägg den torkade svampen ca 15 minuter. 

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. 

Rensa och hacka champinjonerna och kantarellerna. Jag skivade champinjonerna bara och delade skivorna i två. 

Skala och finhacka persiljan och vitlöken. Blanda sedan ihop. 

Fräs hälften av vitlöks- och persiljeblandningen med olja och smör i en stor stekpanna ca 2 minuter. Vitlöken ska inte ta färg.
Häll i champinjonerna, kantarellerna, salta och peppra. 

Fortsätt att fräsa på medelvärme till hög värme ca 5 minuter. 

När vätskan i pannan nästan är helt borta, tillsätt den torkade svampen efter att ha hällt bort vattnet. 

Tillsätt grädde och 0,5 dl pastavatten. 

Blanda och smaka av med salt och peppar. Sänk till låg värme. 

Blanda ner pastan i såsen. Höj värmen igen och str över resterande persilja och vitlök. 

Strö över parmesanosten. 






Vi som är opererade ska ju t det lite lugnt med svamp. Så denna rätt är kanske inte att rekommendera om du är känslig mot svamp. 
Jag mådde väldigt illa efter och kände för att kräkas. Men då ska jag tillägga att jag åt alldeles för fort!! Hade jag ätit långsammare och tuggat mer noga hade det gått kanon. 

Så detta ska jag laga igen. Dock ska jag äta långsammare då. 

Imorgon blir det paprikagryta med ris till kanske. Eller pasta. 

Taggar: recept;

Kommentera inlägget här :