Tagliatelle Al Funghi (tagliatelle med svamp)

4 Portioner 

Använd den svampen du gillar eller har hemma. 
(Jag tog kantareller som jag hade i frysen)

350 g Tagliatelle 
30 g torkad Karljohansvamp eller annan sort.
200 g Champinjoner (inte konserverade)
200 g Kantareller (inte konserverade)
1 Vitlöksklyfta
1 msk hackad Bladpersilja
2 msk Olivolja 
20 g Smör
0,5 dl Grädde
3 msk riven Parmesan 
Salt och Peppar 

Blötlägg den torkade svampen ca 15 minuter. 

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. 

Rensa och hacka champinjonerna och kantarellerna. Jag skivade champinjonerna bara och delade skivorna i två. 

Skala och finhacka persiljan och vitlöken. Blanda sedan ihop. 

Fräs hälften av vitlöks- och persiljeblandningen med olja och smör i en stor stekpanna ca 2 minuter. Vitlöken ska inte ta färg.
Häll i champinjonerna, kantarellerna, salta och peppra. 

Fortsätt att fräsa på medelvärme till hög värme ca 5 minuter. 

När vätskan i pannan nästan är helt borta, tillsätt den torkade svampen efter att ha hällt bort vattnet. 

Tillsätt grädde och 0,5 dl pastavatten. 

Blanda och smaka av med salt och peppar. Sänk till låg värme. 

Blanda ner pastan i såsen. Höj värmen igen och str över resterande persilja och vitlök. 

Strö över parmesanosten. 






Vi som är opererade ska ju t det lite lugnt med svamp. Så denna rätt är kanske inte att rekommendera om du är känslig mot svamp. 
Jag mådde väldigt illa efter och kände för att kräkas. Men då ska jag tillägga att jag åt alldeles för fort!! Hade jag ätit långsammare och tuggat mer noga hade det gått kanon. 

Så detta ska jag laga igen. Dock ska jag äta långsammare då. 

Imorgon blir det paprikagryta med ris till kanske. Eller pasta. 

Taggar: recept;

Lycka

Nu blir det ett inlägg som folk kommer kräkas och undra om man verkligen mår så bra. För kan man vara singel och lycklig? 

Mitt svar är klart som fan! Jag kan uppenbarligen det. 

Jag har en fin lägenhet som jag älskar och trivs så bra i den! 
Närheten till stan är fantastisk. Cykelavstånd till centrum eller en promenad till Mirum. 
Cykeln blir det till gymmet allt som oftast. Tycker det är så skönt att kunna cykla var jag än ska i stan. 
Bilen tar jag när jag ska ut till Skärblacka eller Ingelsta. 

Ett av mina bättre beslut sen operationen! 

Den 2/3 börjar jag jobba på LAH och det är med skräck blandad förtjusning. 
Ska bli så roligt att få andra arbetsuppgifter än dom jag har nu. Men samtidigt livrädd för att inte klara av det. 
Men jag försöker tänka positivt. Man kan inte allt! 
Och jag tror att det är det som är mest skrämmande som är mest utvecklande. 

Och kvinna som jobbar med personalen och samordnats var väldigt rara. Var inne och hämtade schema och pratade med dom lite. Dom sa då "man får vara ny på sitt jobb". Och det hjälpte faktiskt. Dom förväntar sig inte att jag ska kunna allt. 
Och när jag tänker på det så längtar jag efter att få börja. 

Och jag längtar till fredag. Då ska jag få gå ut och dansa med lite tjejkompisar. Känns som hundra år sen. Klä upp sig, förstöra strumpbyxorna och en chees till fyllekäk. 

Livet leker nu. 

Lax i ugn

Har kommit på plats i lägenheten ganska bra nu. Har lite grejer som ska upp på väggen. 

Men vilken fröjd att få laga mat i mitt nya kök. 
Idag höftade jag ihop någon laxgratäng typ. Tog det jag hade hemma i kylen. 

Créme fraich med vitlök
Liten skvätt vispgrädde
Champinjoner
Paprika
Dill
Riven Vit get ost
Cheddar
Salt 
Svartpeppar 
Lax 

Jag la laxen i en ugnsform.  Rörde ihop alla ingredienserna förutom Cheddar. 
Öste på det över laxen och rev cheddar över. Blev kanon! 

Jag kan tyvärr inte ge exakta mängder. Jag skjuter från höften när jag lagar mat. 
Sällan jag använder recept. 



Taggar: mat;