Flytet

Börjar dagen eller slutar natten med en hallonsmakande dryck från Modifast. 
Känner på mig att jag inte kommer vara pigg på onsdag. Det är ju tur jag gillar att sova. Kanske kan sova mig igenom dom tre första dagarna. 

Hallon är ju inte så gott på riktigt, så den här var ingen höjdare. Men med sugrör gick det bra. 

Nu blir det hårtorkning sen sova några timmar. 
Taggar: Flyt;

Gastric Bypass (GBP) del 2

Skulle ha skrivit inlägget tidigare idag. Men det gick så där. Datorn som jag köpte för cirka en månad sen krånglade till det. Men nog om det. 
 
Jag valde som jag skrev igår Aleris i Motala. Efter det tog det kanske 2 veckor innan jag fick en kallelse till Aleris för att träffa läkare, dietist och sjuksköterska. I vanliga fall så är man åtta personer vid det mötet. Men vi var bara tre i onsdags. Men jag tyckte det var lite skönt faktiskt. 
 
Vi satt och väntade i väntrummet tills sköterskan kom och ropade upp våra namn. Sen åkte vi upp till en avdelning och blev visade till ett rum. Där satt vi och pratade med läkaren om allt möjligt som rörde operationen. Dietisten pratade om vad vi skulle tänka på när vi börjar med flytet innan operation. Vi fick ett häfte med vilka kostersättare vi kunde använda under flytet. I häftet stod det även om mat och mattider i dom olika veckorna efteråt. 
 
Sedan fick vi åka ner till väntrummet och vänta en stund. Vi blev kallad en efter en för att träffa sjuksköterskan. Sjuksköterskan tog mått i midjan och tog blodtrycket. Vilket var skönt! Har gått och funderat länge på mitt blodtryck. Men det var helt okej. Det kan ju bara bli bättre efter operationen tänker jag. Efter sköterskan kom läkaren och man fick diskutera operationen med honom. Om man hade frågor som man ville ha svar på. Han sa då också hur mycket han ville att man skulle gå ner under flytet. Jag ska gå ner 7kg innan operationen. Och det är för att levern inte ska vara skör och skadas under operationen. 
 
Efter samtalet med läkaren kom sjuksköterskan igen. Och man fick ett till häfte med information om operationen. Stod även om läkemedel, förberedelser och annat bra att veta. Sedan fick jag snällt åka hem. Och nu väntar jag på papper om vilken dag jag ska infinna mig i Motala. 
 
Vad jag vet nu så blir det måndag eller tisdag vecka 17. 
 
Nu nu ska jag snart åka hem och se om skräpet till dator har brunnit upp eller inte. 
Taggar: GBP;

Gastric Bypass (GBP) Del 1

Skrev igår att jag skulle skriva ett inlägg om hur jag sökte för att få en Gastric Bypass (GBP). 
 
Jag hade funderar ett bra tag på en GBP. Men var i valet och kvalet att söka till vårdcentralen.
Så fick jag chansen att följa med en kompis på ett stort informationsmöte på Vrinnevisjukhuset. På så sätt fick jag lite mer kött på benen om operationen. 
 
På informationsmötet sa dom att man satt där för att man antingen fått en remiss via vårdcentralen, eller skrivit en egenremiss. Efter mötet så pratade vi lite med läkaren som höll i mötet. Och hon var så bra! Påpekade att överviktiga har oftast inte problem med att gå ner i vikt, utan att bibehålla vikten. Och det är sant. 
Berättade för henne om bröstcancern som finns i släkten och diabetesen. Hon tyckte att jag var en självklar kandidat om jag nu ville göra en. Men att jag skulle gå hem och fundera på det noga. 
 
Funderade ett tag till och bestämde mig sedan  för att jag vill genomföra en GBP. Jag valde att skriva en egenremiss och skicka direkt till kirurgmottagningen på Vrinnevisjukhuset. Mest för att jag har väldigt lite förtroende för vårdcentralen här hemma. 
 
Fick lite tips och råd av en gammal klasskamrat för att skriva remissen. Jag letade reda på blankett för egenremiss. Jag utgick ifrån uppgifterna som skulle stå med där, fast jag skrev på ett vanligt papper. Sedan åkte jag in och lämnade det direkt i receptionen på kirurgmottagningen, 
 
Så tog det ungefär en vecka innan jag själv blev kallad till det stora informationsmötet. Jag hade med mig lillebror till det mötet. Under mötet skickas ett litet block runt och man ska skriva ned sitt personnummer. Sedan får man lämna lappen när man går och man får med sig ett litet häfte som ska fyllas i. Det ska sedan så fort som möjligt postas. Och man ska fundera på vilket sjukhus man vill opereras på. 
 
Sedan tog det ungefär en vecka till så ringde vårdlotsen och undrade vilket sjukhus man ville opereras på. Jag valde Aleris i Motala. Finns andra som inte ligger i länet. Man kan välja på blandannat Motala, Danderyd och Kalmar. 
 
Fortsätter imorgon börjar bli trött nu. 
 
Taggar: GBP;