Kommunal

Jag kan kanske kallas hjärntvättad och dum. Men för mig är kommunal en trygghet. Den ger mig en liten extra slant när jag är sjuk eller föräldraledig. Och jag vill ha 30 dagars semester när jag fyller 40 år. Och jag vet att flera av medlemmarna vill det. Varför nöja sig med 25 när möjligheten till 30 finns?
 
Diskussioner på facebook är för roligt. Speciellt när det hålls på en vuxen nivå. 
 
Utan kommunal förlorar vi säkerhet och möjliga förmåner som kommunal har förhandlat fram genom åren. Exempel så förlorar ni över 40 år era extra semester dagar, liten extra peng när man är föräldraledig eller sjukskriven och lönehöjning är ingen garanti.
 
Kommunals styre har skött det här dåligt. Men det är även medlemmar som måste engagera sig i sitt fack. Är jag inte villig att gå på möten och nominera in människor jag litar på. Ja, då sitter skiten kvar upp i toppen och det drabbar oss själva. Att sitta och förvänta sig att någon annan ska göra jobbet fungerar inte. Och nu kanske folk inser det med. 

Märkligt dock med denna höga avgift men som nu kanske ses över och korrigeras. Återstår att se. Eller något för medlemmarna att fightas för gemensamt. Samma summa för alla? 

Snart är det dags för att starta nya förhandlingar och vi står utan avtal. Där arbetsgivaren får större utrymme i förhandlingen och som kan göra det värre för oss. Vi som tycker att vi kan få det bättre kan få det betydligt mycket sämre om vi inte är medlemmar.
Och det är väl när stormen drar fram som man ska stå eniga och kämpa framåt. Inte ge upp och gömma sig.
 
Det skrev jag första omgången. Jag skulle ju kunna skriva ut hennes argument med. Men jag vill inte det. För här har hon inte möjlighet att försvara sig om någon skulle tycka olika. Så jag kan lägga in allt jag själv skrivit. Och det kan ni gnälla på om ni behöver.
 
Men lämnar vi kommunal då har vi ju inget av det bra avtalen kvar. Då återgår vi bara till vad vi har rätt till enligt lagen. Och jag vill ha möjlighet att kunna förhandla upp min lön så jag kan få mer i plånboken. Jag vill verkligen att min kollega som verkligen behöver mer pengar också får möjlighet till det. 

Att vi inte får kaffe eller skinksmörgås på jobbet är ju inget facken har sett till. Det är ju sånt som kommunen/arbetsgivaren dragit in på grund av det ska sparas eller kommunens riktlinjer säger något annat.

Och jag kan känna mig utnyttjad av mina kollegor som inte är medlemmar. Dom har möjlighet till lönepåslag som jag. Fast han/hon egentligen inte borde det. Eller att medlemmarna betalar sina egna 5-6 extra semester dagar plus icke medlemmars. Och ska jag då vara riktigt hård så kan jag tycka att icke medlemmar inte ens behöver ha lönesamtal. Varför ska dom sitta och förhandla upp sina löner med våra pengar. Är inte det lite samma sak som att åka på semester för våra pengar? Eller varför ska mina kollegor (icke medlemmar) som jobbar natt ha samma OB som mig, när det är min avgift som på ett eller annat sätt finansierat höjningen vi fått. 

Åter igen vi som medlemmar måste ta en aktiv roll för att föra kommunals utveckling framåt i denna moderna tid. För jag tror någon annan yngre förmåga skulle göra större nytta än vad nuvarande styre gjort. Men hur ska det ske om den ska verka ensam? Hur kan den individen slå sig fram ensam i ett fack där man ska samarbeta. Och det är endast vi som männisor som kan förmdela våra åsikter. Ingen kan veta vad någon annan vill. 

Och det finns andra fackförbund som gjort av med medlemmarnas pengar på sjukt dåliga saker. Men dom har återhämtat sig och gjort bra saker efter det.
 
Det skrev jag andra ronden.
 
Jag har börjat gilla diskussioner den senaste tiden. Mest för att försöka förstå andra människor och hur dom ser på saker och ting. Det är ju så man lär sig om varandra tänker jag. Även för att andra ska förstå hur jag tänker och fungerar som individ. 
 
Man ska även få ha olika åsikter utan att behöva kallas idiot. 
 
Jag är stolt medlem av kommunal. Det är bara synd att styrande styrelse inte var/är det. 
 
 
Taggar: kommunal, tankar;

Fundering

Jag har en fundering kring kärlek. Eller mer det här med kärlek vid första ögonkastet. 
 
Och det är endast för att jag såg Under Toscanas Sol med Diane Lane. I slutet kommer en snubbe och det verkar som det blir kärlek vid första ögonkastet. 
 
Går det ens? 
Det där jäkla klicket kungen och drottningen tjatar om. Finns det något klick? Kan det finnas ett klick bara så? 
 
Hur vet man att man orkar tillbringa resten av livet med den människan. Nae, jag vet inte om jag köper det. 
 
Ännu värr! Tänk om det bara är en som upplever klicket. Ska den människan leva själv sen? 
 
Det är tvivlaren i mig. 
 
 
 
Men å andra sidan hur fanatstiskt skulle det inte vara om det var så? Hitta sin själsfrend i ett ögonblick. 
 
Så fantastiskt att möta någon som det bara känns bra med. Som om man har känt varandra hela livet. Eller som att komma "hem".
 
Någon som man kan prata med i timmar utan att det blir tråkigt. Eller någon som man kan vara tyst med utan att det blir pinsamt och tråkigt. 
 
Någon dag när jag som minst räknar med det så kommer han. Hoppas han gillar mat, träning, umgås och se film. Sen spelar ålder inte så stor roll för mig. Lite äldre gör inget. 
 
Optimisten kryper fram ibland och överraskar. 
Taggar: tankar;

Tålamod lönar sig

När jag började träna X-force i september så tänkte jag att det skulle byggas muskler.
När då andra mätningen visade att jag hade förlorat muskelmassa så ville jag egentligen inte styrketräna mer. För till vilken nytta var det om jag bara förlorade muskler i alla fall. 
Men så frågade en kompis mig hur mycket jag skulle ha förlorat utan att ha tränat. Just då kände jag för att vara lite nedstämd och ledsen över det. Men sen när man får tänka lite så sjönk frågan in i skallen.
Hur mycket muskler skulle jag ha förlorat egentligen utan träning? 
Så det var ju bara att le och köra på. 
Sen har jag varit dålig på att boka in nya mätningar så från 19/10-15 blev det ingen fören 7/1. 
 
Det fina med allt är att det dokumenteras med bilder. Så jag har satt ihop bilderna åt er. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Är så sjukt nöjd. Men ännu bättre ska det bli. 
 
Taggar: Ego, GBP, gastricbypass, kroppen, träning;