Körsbärstomater i ugn.

Jag har hittat ett recept som jag bara tycker är för gott. 
Ni får väl dårpippi på mig för jag kör sällan efter måtten i receptet. Jag höftar friskt. 

Så ni får liksom höfta ni med. 

Ingredienser
Körsbärstomater
Oregano (torkad)
Salt
Socker 
Olivolja
Vitlök
Basilika (färsk)
Salt 

Sätt ugnen på 100 grader. 

Dela tomaterna i två delar och lägg dom med runda sidan ned i en ugnsform. 

Krydda med torkad oregano, salt och lite lite socker. Ringla olivolja över tomaterna. Sedan in i ugn i 1,5 timme. 

Skiva vitlök tunnt. Jag använder solovitlök. Men vanlig går ju bra det med. Och använd så mycket du vill ha. 
Blanda tomaterna, vitlök, basilika och lite olja. Smaka av med salt och kanske lite peppar. Basilika bladen drog jag bara i sär lite. Skar dom inte. 

Röran kan med fördel stå till nästa dag. Men annars är det bara att äta på en gång. 

Innan ugnen

Efter ugnen 

Basilika, vitlök, olja och lite flingsalt 

Blanda i tomaterna och låt stå över natten. 

Denna bild är från förra gången jag åt tomaterna. Och enligt kokboken ska man bara servera det med pasta. Men jag tänker att jag ska ha kyckling till imorgon. Så jag slänger upp en bild på det då också. 


Det är enkelt och gott så testa. 














Taggar: mat;

Kommentera inlägget här :